Virkattu pitsimatto

Virkattu pitsimatto

Niin vaan sain minäkin ajatuksen kokeilla pitsimaton virkkausta. Enpä olisi arvannut kuinka koukuttavaa ja rentouttavaa se olisikaan. Omiin taitoihin luottavana päätin heti alkuun, että matosta tulisi iso. Tavoitteena oli vaatimattomasti jopa 160 cm halkaisija. Ohjeen pitsimattoon löysin Molla Millsin kirjasta Virkkuri.

Punoskude Pauliina

Kuteeksi valikoitui jämäkkä punoskude Pauliina, jota olikin näin aloittelijan helppo tehdä. Pysyi hyvälaatuisena useammankin purkamisen jälkeen. Virkkuukoukun koko oli 8, mietiskelin kyllä virkauksen aikana olisiko kuitenkin saanut olla numeron isompi. Kudetta mattoon meni vajaa 8 kiloa ja itse matto valmistui melkein valmiiksi kuukaudessa.

Tällaisessa työssä kun iskee kriisi niin työ jumittuu siihen paikkaan. Ja kokonsa puolesta, kun matto oli niin suuri, jäi se pyörimään muutamaksi kuukaudeksi sohvan sarjalle odottamaan jatkoa.  Reilun kolmen kuukauden jälkeen sain tsempattua itseni jatkamaan. Jäljellä oli kuitenkin enää viimeinen kerros.

Maton valmistuttua olin tyytyväinen saavutukseeni, mutta edelleen mietin, pidänkö mallista? Ehkä täytyy laittaa uutta tulille, kun löytyy sopiva kude ja mieltä miellyttävä malli.