Äänikirjat vertailussa 2021 – Suuren suosion saavuttaneet äänikirjat

Äänikirjojen helppous on vienyt mennessään, nykyään voi sujauttaa luurit päähän kotitöiden ohella tai lenkkeillessä. On paljon mielekkäämpää kuoria perunoita tai imuroida uppoutuen samalla hyvän kirjan pariin. Samoin käsitöitä tehdessä voi antaa jännitys dekkarin viedä mennessään tapahtumapaikalle tai vaipua miellyttävään rentoutusharjoitukseen nukkumaan mennessä.

Sanonta ”kaksi kärpästä yhdellä iskulla” toimii tässä tapauksessa, koska jos valitsee kuuntelemisen sijaan lukemisen samalla ei voi toteuttaa muita toimintoja. Toisaalta joskus on kyllä paikallaan käpertyä sohvan nurkkaan viltin alle pelkästään kuuntelemaan ja rauhoittumaan.

Äänikirjat ovat tuoneet vaihtoehdon lukemiselle, joskin palvelusta löytyvät myös luettavat E-kirjat. Nykyisessä kiireisessä aikataulussa tai ei niin innokkaalle lukijalle äänikirjat ovat tuonut suuremoisen vaihtoehdon. Kirjojen kuuntelemiseen vaadittavat laitteistot, kun löytyvät jokaiselta kännykän omistajalta.

Valikoima on palveluntarjoajilla laaja ja jokaisen mieltymyksiin varmasti sopivaa kuunneltavaa löytyykin. Sopivimman ja miellyttävimmän palveluntarjoajan löytää helposti kokeilemalla ilmaisilla kokeilu jaksoilla. Joita voi kokeilla kaikilta halutessaan ja päättää vasta sen jälkeen mikä on sopivin omaan käyttöön.

Irtisanoutuminen on palvelusta helppoa ja maksua ei mene, kunhan irtisanomisen tekee ennen kokeilujakson päättymistä. Kokeilemalla ei siis sitoudu vielä tilaamiseen ja tilaukset voi irti sanoa kuukausittain.

Maksullisia äänikirjapalveluita löytyy Storytel, Nextory ja BookBeat, Suomalainen plus, Elisa Kirja ja Supla+. Äänikirjoja voi kokeilla ilmaiseksi ja löytää parhaimman äänikirja palvelun itselleen.

Äänikirjapalveluita on useita ja niihin on mahdollista käyttää ilmainen kokeilujakso, jonka jälkeen voi päättää haluaako jatkaa palvelun käyttämistä kiinteällä kuukausimaksulla.

Ilmaisia äänikirjoja

Äänikirjoja voi myös kuunnella ilmaiseksi muun muassa Youtubesta, Spotifystä, Yle Areenasta ja paikallisista E-kirjastosta. Joskin näiden valikoimat eivät ole yhtä laajoja kuin maksullisten palveluiden tuottajilla. Kirjaston äänikirjoja joutuu mm. usein jonottamaan ja varaamaan voidakseen kuunnella haluamaansa.

Lasten äänikirjat

Lasten ja nuorten äänikirjat löytyvät jokaisesta äänikirjasovelluksesta. Äänikirjat sopivat lapsille erityisen hyvin silloin kun lapset eivät ole vielä oppineet lukemaan. Useissa äänikirja palveluissa on lapsille saatavissa oma profiili perhetilauksen kautta.

Suomalainen plus

Suomalaisen Kirjakaupan oma e- ja äänikirjapalvelu. Tuhansien kirjojen valikoima ja Suomalaisen Kirjakaupan lukusuositukset kulkevat aina mukanasi. Kätevä toistaiseksi voimassa oleva lukuaikatilaus varmistaa sinulle jatkuvan pääsyn kirjahyllyllesi. Luet ja kuuntelet kirjoja rajoituksetta 16,95€ kuukausihintaan. Tilaustasi ei sido määräaika, vaan voit peruttaa tilauksesi milloin vain. Kuuntele ilman internet-yhteyttä, Toimii myös Suomalaisen kanta-asiakaskorttina sekä Kerryttää kanta-asiakasbonusta.

Storytel

Pohjoismaiden suurin äänikirjapalvelu yli 300 000 tarinaa – missä vain, milloin vain. Löydät monipuolisesta valikoimastamme ääni- ja e-kirjoja jokaiseen makuun ja mielialaan – uutuuksia, bestsellereitä, dekkareita, elämäkertoja ja ajankohtaista kirjallisuutta – suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, espanjaksi ja italiaksi.

Aina Storytelissä: Yli 300 000 kirjaa, Offline-tila, Kids Mode, Ei sitoutumisaikaa

Unlimited: Kuuntele ja lue rajattomasti. Käyttäjiä Aikuisia 1 + Lapsia 1, Hinta 16,99 € / kk

Light: Kuuntele ja lue 20 tuntia / kk. Käyttäjiä Aikuisia 1 + Lapsia 1, Hinta 9,99 € / kk

Aina Family-tilauksessa: Kuuntele rajattomasti, Erilliset käyttäjätilit, Omat kirjahyllyt sekä Yksi yhteinen kuukausimaksu.

Family: 2 käyttäjätiliä aikuisille edulliseen yhteishintaan sekä 2 lasten Kids Mode -profiilia. Hinta 20,99 € / kk

Family Plus: 3 käyttäjätiliä aikuisille edulliseen yhteishintaan sekä 3 lasten Kids Mode -profiilia. Hinta 25,99 € / kk

Nextory

Rentoudu hyvien tarinoiden parissa. Löydä suosikit koko perheelle yli sadantuhannen ääni- ja e-kirjavalikoimastamme, alkaen 9,99 € kuukaudessa. Ei sitovaa määräaikaa.

Lue ja kuuntele äänikirjoja ja e-kirjoja missä ja milloin haluat. Joko kännykällä tai tabletilla. Nextoryn sovellus on saatavilla sekä iOS:lle että Androidille. Nextorysta koko perhe voi löytää uutta ja jännittävää luettavaa. Voitte luoda sovelluksessa myös erillisiä lastenprofiileita, joista löydätte kirjat perheen pienimmille.

Pronssi: Lue ja kuuntele jopa 20 tuntia kuukaudessa. 4 profiilia, 1 profiili kerrallaan voi käyttää sovellusta. Hinta 9,99 €/kk

Kulta: Rajoittamattomasti lukemista ja kuunneltavaa. 4 profiilia, 1 profiili kerrallaan voi käyttää sovellusta 16,99€/kk

Perhe: Rajoittamattomasti lukemista ja kuunneltavaa.4 profiilia, 2-4 profiilia voi käyttää sovellusta saman aikaisesti. Hinta 19,99-27,99 €/kk

Supla+  

Suomen monipuolisin äänikirjapalvelu. Kaikki suomenkieliset äänikirjat rajoituksitta ja maan kiinnostavimmat podcastit ilman mainoksia. Hinta 14,99 €/kk

Elisa kirja

Kotimainen Suomen monipuolisin kirjapalvelu. Parhaat tarinat jokaiseen makuun löydät maan laajimmasta valikoimasta suomenkielisiä ääni- ja e-kirjoja.

Nauti rajattomasti kuukausitilauksella tai osta kirjat omaksi, sinä päätät!

Lue e-kirjoja sekä kuuntele äänikirjoja ja podcasteja rajattomasti niin paljon kuin haluat vain 16,99 €/kk. Voit lopettaa, kun itse haluat tai osta ääni- ja e-kirjoja omaksi alk. 4,90 ilman sitoumuksia tai ostovelvoitteita. Ostamasi kirjat voit nauttia rauhassa omaan tahtiin!

”Lopuksi suosittelen jokaista kokeilemaan äänikirjapalvelua ja löytämään itselleen sopivan vaihtoehdon.”